12-03-09

DONDERDAG 12 MAART '09

Donderdagmorgen, onze voorlaatste dag begint opnieuw grijs. Het heeft geregend deze nacht en er waait een stevig windje. Niet getreurd, een stevig ontbijt doet wonderen. Om half 10 wordt het 6de leerjaar van Gavere al op het strand verwacht. Zij gaan deze voormiddag aan ‘windpainting’ doen. Onwetend wat ons  te wachten staat, wandelen we naar de plaatselijke surfclub waar iemand van Horizon Educatief ons staat op te wachten. Na een korte uitleg wat ‘windpainting’ precies inhoudt, gaan we van start. Eerst moeten we een concept bedenken dat te maken heeft met de zee. Daarna gaan we op zoek naar allerhande materiaal op het strand: schelpjes, afval, stokjes, ... om ons concept op te bowuen. Sommigen tekenen een kwal, anderen een boot of een schelp. Eens de ontwerpen klaar zijn, mogen we ze bestuiven met gemalen krijt. De resultaten zijn oogverblindend. Een hele leuke ervaring! Voor de leerlingen van het 5de leerjaar en de leerlingen van Vurste staat het visserijmuseum op hetprogramma. Het museum ligt op een kwartiertje fietsen van ‘Hoge Duin’. In het museum kunnen we onze ogen de volle kost geven. We betreden een vissershuisje en leren allerlei zaken over het vissersleven. Alles is heel illustratief voorgesteld. Het wordt een leuke wandeling door het leven van de visserij. In de kelder van het gebouw zien we hoe de vissen in de immense aquaria gevoederd worden. Met een voldaan gevoel keren we terug naar onze verblijfplaats. Deze middag krijgen we varkensgebraad en boontjes voorgeschoteld. Als dessert volgt nog een chocomouse. Het programma van de namiddag is bijna identiek aan dat van de voormiddag. Het enige verschil raad je nooit! Groep 1 gaat nu naar het visserijmuseum en groep 2 gaat ‘windpainten’. Fantastisch als je het toch geraden hebt. Na het vieruurtje en nog wat geravot op ons eigen speelpleintje mogen we naar onze kamers om een zalige douche te nemen. Enkele groepjes oefenen nog even hun nummertje voor vanavond in de feestzaal. Als avondmaal staat er pitta op het nemu. Als dessert een carré confituurke. De kinderen krijgen nog even om zich klaar te maken voor de playback-, karaoke- en dansavond. De mooie pakjes worden gepast, de schmink aangebracht, de laatste pasjes nog vlug even herhaald. En dan gaat onze laatste avond van start. Dansen en zingen vormen de hoofdmoot van deze avond. Amusement en lachende gezichten vieren hoogtij. Een feestelijk einde voor een heel geslaagde week. De zeeklassen zijn nog niet helemaal voorbij. We breien er morgen zeker een leuk einde aan. Slaap lekker thuisblijvers, wij gaan al feestend de nacht in. Tot morgen!

21:43 Gepost door Dirk Meester in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Voor Aäron Vandevelde Hallo, het was een heel toffe dag vandaag. En niet te veel zenuwen voor deze avond? Jou kennende, denk ik het niet. Dit is je ding hé, zo voor een publiek staan, zingen en dansen. Bedankt voor je kaartje en ik heb je ook gemist hoor!
Bedankt juffen, Annelies, Lien en meester voor de goede zorgen, de leuke momenten. En juf Katharina, Mag ik jou nog ietsje vragen? Wil je Aäron eens een knuffel geven van mij? Bedankt en tot morgen!!!
Patsy, Geert, Jente, meme, opa

Gepost door: Patsy Hellebaut | 12-03-09

Nog eventjes Hallo iedereen,
We kijken er al naar uit om hier rond 15u een bus vol, hopelijk, blije gezichten te zien. We wensen jullie nog een fijne, zonnige dag en een veilige terugreis. Geniet er nog van en tot straks.
Kamiel kijkt er ook al naar uit om jullie verhalen te horen. Tot straks. Dikke zoen.

Gepost door: 2de graad Vurste | 13-03-09

De commentaren zijn gesloten.